יום ראשון, 4 בספטמבר 2011

אבוקדו- גינה לעירוניים או עצלנים

אבוקדו-

 כדי להרגיש בבית באמת- אני צריכה אבוקדו,
גרעין אבוקדו אחרי קילוף עדין-הקליפה החומה ירדה כמעט לבד
מוסיפים 3 קיסמים כדי שיעמוד על הכוס ולא יצלול פנימה

עץ אבוקדו על המדף
אחרי 5 ימים

לא בסלט אלא על מדף- בצנצנת, מקולף גאה וצומח...
יש סיפרון קטן באנגלית שנקרא "גינון מארוחת הערב"- בספר יש פירוט איך לגדל ולזרוע כל גרעין וזרע שנשארו לכם בצלחת אחרי הארוחה-
מבט מלמעלה-כן,זה אבוקדו,בטוחה...
אל תשכחו למלא את הכוס במים שיגעו בתחתי הגרעין ויעשו לו חשק להוציא שורשים
ליצ'י,מנגו,אבוקדו,עגבניות,פלפלים- רק בעציצים עד שיפרשו כנפיים ותמצאו להם גינה בחוץ-
עד אז תספיק צנצנת קטנה,אפילו כוס שתיה או עציץ עירוני מנומס-

אצלנו הם מקבלים יחס של פגיית הבוסתן העתידי שלנו...

אז פשוט-
1.לשמור גרעין אבוקדו
2.לשפד בעדינות ב-3 קיסמים ולהניח בכוס או צנצנת מים
3. להחליף מים מידי פעם כשנזכרים או כשהקו יורד
4. לקוות לטוב

2 comments:

  1. למיטב ידיעתי אבוקדו שהונבט לא יתן פרי כמו שטעמת כשאכלת אותו... עניין של הרכבה וזנים. אז אולי לא בשביל הבוסתן אבל זה כייף לראות אותו צומח.

    בשביל היופי כייף לצמח בטטה, אותה שיטה כמו שנראה כאן (עם 3 קיסמים בכוס מים) והיא מצמחת עלים במהירות!

    השבמחק
  2. אם אשריש בטטה בכוס ואז אשתול אותה באדמה היא תצמיח עוד בטטות?

    השבמחק