יום רביעי, 27 בנובמבר 2013

סופגניות אפויות- חג קל יותר לאימהות...

בס"ד


בתוך קצב ההכנות, סביבונים מעופפים, ילדים נרגשים וטיפטוף שעווה בכל מקום-

הפוסט הזה יהיה קצר ויעיל:)
אז תמיד מחפשים סיבות טובות ובריאות לסופגניות אפויות, הסיבה הטובה ביותר שאני מצאתי- זה פשוט
להוריד ממני את התפקיד ההזוי של עמידה מול המחבת במשך 8 ימים, באופן משפחתי אנחנו מעדיפים פשוט להכין סביבונים,
להמציא משחקים, ולבהות בנרות על השטיח החמים  ולכרסם סופגניות אפויות טעימות במיוחד-

נכון, המתכון ממש דומה ללחמניות- אבל אם תזריקו את המילוי הנכון- הם מיד יהפכו לסופגניות!

מתכון לסופגניות אפויות- (אנחנו מכינים סופגניות ביס-פשוט בגודל כוס זכוכית רגילה!)

מרכיבים:
1 ק"ג קמח 70% (גם מלא הולך)
2-3 כוסות מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
ספרו לנו איך יצא:)
1/2 כוס סוכר/דבש
חצי כפית מלח

הכנה:
בקערה גדולה הכניסו את הקמח
בקערת זכוכית קטנה המיסו את השמרים בכוס מים חמימים והסוכר- הניחו ל-20 דק'
- ערבבו את קערת המים עם השמרים לתוך קערת הסוכר
- הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב-
- התחילו ללוש- כמה שתלושו יותר כך הבצק ימתח ויתפח מהר יותר
- שירי חנוכה הולכים טוב עם לישת הסופגניות
- הניחו את הבצק בצד עד שיתפח ויכפיל את גודלו (40 דק')
- (הפרשת חלה?) לושו שוב את הבצק- עכשיו: אם סתם תקרצו כדורים ותניחו בתנור יצאו לכם לחמניות
אז עוד רגע של השקעה חגיגית- רדדו את הבצק לעובי 2 ס"מ (כמו בתמונה) 
- בעזרת כוס זכוכית הפוכה חותכים עיגולים מדוייקים- ככה הסופגניות יראו כמו בני-דודים של המטוגנים!
- הניחו לתפיחה של 20 דק' בלבד
- הכניסו לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 8-10 דק'!!!

- הוציאו את הסופגניות והניחו להם להתקרר מעט- הזריקו ריבה ביתית/סירופ מייפל/ריבת חלב וכד'...

חג- חנוכה מאיר משפחתי ושמח במיוחד!
עשיתם ואפיתם? נשמח לשמוע....





3 תגובות:

  1. מגניב!!!! רצה עכשיו לנסות, לא מחכה לחג...
    תודה איזה אלופה:)
    תמר ראישי

    השבמחק
  2. איזה כיף, באמת מתכון ששיחרר אותי מעמדת הטיגון הבלתי נגמרת
    ושיחרר את כולנו מכאבי בטן חגיגיים,
    תהני-אבל חכי לחג:)
    אסתר

    השבמחק
  3. תודה- יעיל, משחרר ואולי נעבור את
    החג בלי כאבי בטן
    עידית

    השבמחק