יום ראשון, 23 בפברואר 2014

חם ומתוק- משקה החורף המנצח....

בס"ד
חוואייג' מתוק ומחמם

צ'יקו היה הלהיט הביתי שלנו הרבה מאד זמן-

תחליף נהדר לקפה עם טעם נחמד,
 אבל בתור משפחה שאוהבת לשבת למשתה חורפי פעמיים שלוש ביום
התחלתי למאוס בקניית הצנצנות והתחלתי לחשוב על תחליף טעים ובריא שאוכל להכין בבית,
אז עברנו תקופה מתוקה של צ'אי- אבל נראה שהרבה דבש ותה שחור זרם בעורקינו, ובדיוק בזמן נכנסה אלי השכנה התימניה (לכולם יש אחת כזו- רק תרימו ראש-רזה,שחרחורת ובריאה) וסיפרה לי שסבתא שלה נהגה להכין קפה לבן-חוואייג'!
כבר שמעתי על נפלאות החוואייג' התימני אבל אף פעם לא ניחשתי עד כמה טעים הוא יכול להיות,
אישית אנחנו אוהבים לקנות תבלינים שלמים וטהורים ולטחון אותם בעצמנו-
וזו המלצה חמה אחרי שהשף אלכס מנרי
סיפר לי בסדנא שהעברנו יחד שרוב תבליני השוק מעורבבים עם קורנפלור או קמח כלשהו כדי לדלל אותם!
ומאז שאנחנו טוחנים תבלינים בעצמנו כל התבשילים והמרקחות שלנו שודרגו פלאים,אז קדימה-למטבח:
הל שלם וטחון-איכות חדשה במטבח....
ג'ינג'ר-מנקה את הדם אנטיויראלי חזק לחורף
ולמתכון: 
יש כמה גירסאות לחוואייג' ונשמח לשמוע את שלכם, אנחנו מצאנו שהשילוב הבא מחמם את הגוףמבפנים, מתוק גם בלי דבש או סוכר (!!!)
ומלא בתבלינים שמחזקים ומטהרים את הדם, הקינמון אגב, מאזן את הסוכר בדם אם תרצו תוכלו להמתיק מעט והקינמון כבר ישמור עליכם....ג'ינג'ר הל וציפורן מאזנים את העיכול ומחזקים את המערכרת החיסונית-מה יכול להיות מתוק יותר?

 חוואייג' תימני: (תוכלו להכפיל ולשלש כמויות כך שיספיקו עד סוף החורף)
- 1 כף קינמון טחון
- 4 כפות ג'ינג'ר טחון
-3 כפות הל טחון
-1/4 כפית ציפורן
את כל זה ערבבו היטב ושימרו בצנצנת זכוכית יפה
להכנת המשקה-
1/2 (ולא יותר אחרת זה חריף) כפית חוואייג'
1/2 כוס מים רותחים
הקינמון מוריד רמות סוכר בדם-תתפרעו:)
1/2 כוס חלב שקדים/קוואקר/עיזים

ערבבו הכל היטב, אצלנו זה מגיע עם עוגיות ג'ינג'ר (מוזמנים:)
ערב נעים חם ומתוק!
וכמובן- תוכלו להכפיל את הכמות ולתת צנצנת אחת במשלוח המנות האורגני שלכם....


ולאורחים אפשר לקשט במניירה תבלינית.....




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה