יום שלישי, 3 בפברואר 2015

שייק חובזה מדהים- בוסטר חיסוני מתוק לחורף

ליקוט ילדים בשדות:)
אז בחורף מגוון הפירות אולי קטן יותר,
אבל אם תרימו את הראש  תגלו צמחי-בר טעימים להפליא שמחכים לכם בכל פינה,מגוון אינסופי-
בריא, זול,זמין-צמחי הבר הם בעלי ויטמינים מינרלים ואינזימים
שהגוף משתוקק אליהם בימי החורף הקרים-
ויש אחד, אהוב עלי במיוחד- שאיתו אני מקפידה להתחיל את הבוקר החורפי:
חובזה, או חובז'ה אם תרצו- או חלמית.
כך או כך החובזה מכילה פי 10 ויטמין c מאשר פירות הדר!
היא עשירה מאד בברזל, מגנזיום ואבץ- היא נפלאה למקרי אנמיה, נשירת שיער,עייפות,או חולשה כללית. מעולה בזמן הריון והנקה- ועוד יותר לתופעות גיל המעבר
 בקיצור היא בוסטר החלומות לכולנו ובטח שבימי החורף הקרים!

אז הנה לכם מתכון מתוק איך להכניס אותה כל יום במנה יפה ובלי להסתבך-מהיר, קל וטעים:

שייק חובזה- הילדים שלי עפים עליה ומוצאים לה כינויי חיבה ירקרקים
"שייק חייזרים" מיץ כוחות המחץ" וכו'...
איך שלא תקראו לה- היא תבוא!
כי היא גודלת בכל גינה, מעזבה או שדה בר-
לא מוצאים? תצטרפו אלי לסיור ליקוט הקרוב- ונמצא אותה ועוד כמה הפתעות טובות
בין השבילים...(פרטים על סיורי ליקוט צמחי בר למאכל ומרפא בעמוד הפייסבוק שלנו:)

 אז קדימה לבלנדר:

רכיבים:
- 2 תפוחים קלופים
- 4 תמרים
- שורש סלרי
- חופן עלי חובזה שטופים
- כוס וחצי מים
הכנה: בז'ז'ז'ז...-פשוט לערבל הכל למרקם אחיד בבלנדר

אהבתם? ספרו לי כאן למטה! ופרגנו הלאה לחברים שרוצים להתחיל את הבוקר אחרת
נפגש בסיור ליקוט...
אסתר


11 תגובות:

  1. וואוו! איזה מגניב,
    לא נגמרים לך הרעיונות, אה?
    אני נרשמת לסיור ליקוט אצלך- מחכה להפתעות כמובטח- האם אפשר להביא ילדים?
    שלחתי לך הודעה בפייס
    מחכה לבוא כבר
    עדי נירון

    השבמחק
  2. היי עדי, מומלץ לבוא עם ילדים:)
    הסיור ליקוט הוא למשפחות- יש גם גרסאות נטולות ילדים
    בהזמנה אישית...
    שמחה לראות אותכם
    אסתר

    השבמחק
    תשובות
    1. איך אני יכולה להיות בטוחה ולדעת שאכן זו חובזה?

      מחק
  3. יפה מאד!
    האם אוכל לפרסם במקומון שלנו? יש לך הרבה מעריצים
    באזורנו- אני רוצה לפרסם מתכון קבוע במקומון,
    אשמח לדבר,
    מישל mishshmom@gmail.com

    השבמחק
  4. בשמחה מישל- אתה מוזמן להעביר ולשתף,
    פשוט שים לינק לאתר-www.habosem.com
    תהנו...

    השבמחק
  5. אגב במתכון כתבתי שורש סלרי אבל זה
    גבעול סלרי:(
    תעדכן...

    השבמחק
  6. היי אסתר- איזה מתכון יפה ומיוחד!
    יש לנו עלי חובזה בכפר סבא אבל אני לא בטוחה
    שניתן להשתמש בהם מאחר והם גדלים קרוב לכביש
    בכל אופן הולכת לנסות ומאד נשמח להרשם לסיור ליקוט איתך!
    איפה נרשמים?
    אביה

    השבמחק
  7. נשמע טוב אני אוהבת חובזה אבל תגידי איך את מנקה את זה מהחרקים? בכלל כל העלים שאת אוספת? אני מבינה שאת שומרת כשרות נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, כן אני שומרת ואוהבת כשרות:) וגם אוהבת ושומרת על הרבה ירוקים בתפריט שלי- בקרוב אעלה וידאו על איך זה הולך יחד:) בכל אופן אני משרה כמות ענקית של ירוקים בגיגית נירוסטה על השיש עם כף מלח גס ושלוק נדיב של חומץ- לכל הדעות אחרי 20 דק' מה שלא נראה בעין -העלים כשרים לגמרי...תהני:)

      מחק
  8. אני חובבת גדולה של שייק חובזה מכיוון שאני כבר לא צעירה המליצו לי שבתקופת גיל המעבר מור לאישה לשתות כל בוקר ואני מרגישה נפלא. אני באופן אישי אוהבת להוסיף בננה לשייק, מוסיף מאוד לטעם.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותי איזה כיף לשמוע:) אפשר גם להקפיא חובזה מהחורף לימי הקיץ.... והבננה באמת נשמעת שילוב מוצלח:)

      מחק