בס"ד
אצלנו החורף לא מראה סימני חיים לעת עתה...אנחנו שותלים לאיטנו ירקות חורף ולוחשים להם הבטחה לגשם
שעוד יבוא- בנתיים הטפטפות מחליפות את הטיפות, אבל סימני החורף כבר מופיעים בגרונות הלקוחות האהובים-
ואיילת מוצקין ביקשה מתכון לסירופ כאבי גרון:
אז כאב גרון יכול לנבוע מכמה סיבות- שינויי מזג האוויר והלחות באוייר, וירוס שהתיישב, עומס מזונות מעובדים על הגוף- ועוד...
הסירופ האהוב עלינו הוא דבש ובצל- שני מרכיבים אנטיבקטריאליים חזקים במיוחד, הדבש מרכך ומחפה על פנים הגרון
והכאב נעלם אחרי יום- יומיים של כפיות מתוקות-
מרכיבים:
- חצי בצל
- דבש מספיק כדי לכסות על הבצל
הכנה:
- בקערת זכוכית פרסו את הבצל לפרוסות, כסו בדבש והניחו לפחות לשעה שעתיים עד שהבצל "יזיע"
נוזל שלישי- שקוף ונוזלי יותר מהדבש- זה הסירופ שלנו! איספו מעט בכף ולקקו בהנאה,
הניחו לשאר הבצל להנמס לתוך הדבש.
אם זכיתם ויש לכם קמין ביתי מומלץ להניח את התמיסה על מקור חום עדין למשך שעות.
פתרון נוסף הוא דבש-מרפא- השריית צמחי מרפא בדבש לאור השמש-
מרכיבים:
- חצי צנצנת דבש שלא עבר חימום!
- חופן עלי מרווה
- פרוסות ג'ינג'ר
הכנה:
פשוט מאד- הכניסו את המרווה והג'ינג'ר לצנצנת הדבש
הניחו על אדן החלון ליומיים לפחות בשעות השמש- הצמחים ימוססו חומרים פעילים
אנטיויראלים ואנטיספטיים שינקו ויחטאו את הגרון.
אחרי יומיים תוכלו לקחת כפית ולהוסיף את הדבש לכוס תה חם או בשוט לבלוע.
רוקחות טבעית היא פשוטה וזמינה ממש כמו בישול בסיסי- כנראה שרוב המרכיבים כבר אצלכם-
אז אל תחכו לכאב גרון- הכינו כבר דבש מרפא שישדרג כל טוסט/כוס תה/כריך!
מקווים שהפוסט הבא כבר יהיה באמצע גשמים סוערים אצלנו בנגב:)
סירופ ביתי לכאבי גרון |
שעוד יבוא- בנתיים הטפטפות מחליפות את הטיפות, אבל סימני החורף כבר מופיעים בגרונות הלקוחות האהובים-
ואיילת מוצקין ביקשה מתכון לסירופ כאבי גרון:
אז כאב גרון יכול לנבוע מכמה סיבות- שינויי מזג האוויר והלחות באוייר, וירוס שהתיישב, עומס מזונות מעובדים על הגוף- ועוד...
הסירופ האהוב עלינו הוא דבש ובצל- שני מרכיבים אנטיבקטריאליים חזקים במיוחד, הדבש מרכך ומחפה על פנים הגרון
והכאב נעלם אחרי יום- יומיים של כפיות מתוקות-
דבש ובצל-מכייח ומחטא נפלא! |
- חצי בצל
- דבש מספיק כדי לכסות על הבצל
הכנה:
- בקערת זכוכית פרסו את הבצל לפרוסות, כסו בדבש והניחו לפחות לשעה שעתיים עד שהבצל "יזיע"
נוזל שלישי- שקוף ונוזלי יותר מהדבש- זה הסירופ שלנו! איספו מעט בכף ולקקו בהנאה,
הניחו לשאר הבצל להנמס לתוך הדבש.
אם זכיתם ויש לכם קמין ביתי מומלץ להניח את התמיסה על מקור חום עדין למשך שעות.
דבש מרפא- פשוט זמין ומשדרג כל מזון! |
מרכיבים:
- חצי צנצנת דבש שלא עבר חימום!
- חופן עלי מרווה
- פרוסות ג'ינג'ר
הכנה:
פשוט מאד- הכניסו את המרווה והג'ינג'ר לצנצנת הדבש
לרקוח חורף בריא-ספרו לנו איך! |
אנטיויראלים ואנטיספטיים שינקו ויחטאו את הגרון.
אחרי יומיים תוכלו לקחת כפית ולהוסיף את הדבש לכוס תה חם או בשוט לבלוע.
רוקחות טבעית היא פשוטה וזמינה ממש כמו בישול בסיסי- כנראה שרוב המרכיבים כבר אצלכם-
אז אל תחכו לכאב גרון- הכינו כבר דבש מרפא שישדרג כל טוסט/כוס תה/כריך!
מקווים שהפוסט הבא כבר יהיה באמצע גשמים סוערים אצלנו בנגב:)
מעולה!! הולכת לנסות
השבמחקמחכה לעוד מתכונים! מתה על הבלוג הזה
שני
מגניב,תודה.
השבמחקתגידי כמה צמחים צריך בדבש המושרה?
למלא ממש הכל או רק כמה כפות?
נהנית מאד מהפוסטים:)
תמרה אחדות