בס"ד
בתוך קצב ההכנות, סביבונים מעופפים, ילדים נרגשים וטיפטוף שעווה בכל מקום-
הפוסט הזה יהיה קצר ויעיל:)
אז תמיד מחפשים סיבות טובות ובריאות לסופגניות אפויות, הסיבה הטובה ביותר שאני מצאתי- זה פשוט
להוריד ממני את התפקיד ההזוי של עמידה מול המחבת במשך 8 ימים, באופן משפחתי אנחנו מעדיפים פשוט להכין סביבונים,
להמציא משחקים, ולבהות בנרות על השטיח החמים ולכרסם סופגניות אפויות טעימות במיוחד-
נכון, המתכון ממש דומה ללחמניות- אבל אם תזריקו את המילוי הנכון- הם מיד יהפכו לסופגניות!
מתכון לסופגניות אפויות- (אנחנו מכינים סופגניות ביס-פשוט בגודל כוס זכוכית רגילה!)
מרכיבים:
1 ק"ג קמח 70% (גם מלא הולך)
2-3 כוסות מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
חצי כפית מלח
הכנה:
בקערה גדולה הכניסו את הקמח
בקערת זכוכית קטנה המיסו את השמרים בכוס מים חמימים והסוכר- הניחו ל-20 דק'
- ערבבו את קערת המים עם השמרים לתוך קערת הסוכר
- הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב-
- התחילו ללוש- כמה שתלושו יותר כך הבצק ימתח ויתפח מהר יותר
- שירי חנוכה הולכים טוב עם לישת הסופגניות
- הניחו את הבצק בצד עד שיתפח ויכפיל את גודלו (40 דק')
- (הפרשת חלה?) לושו שוב את הבצק- עכשיו: אם סתם תקרצו כדורים ותניחו בתנור יצאו לכם לחמניות
אז עוד רגע של השקעה חגיגית- רדדו את הבצק לעובי 2 ס"מ (כמו בתמונה)
- בעזרת כוס זכוכית הפוכה חותכים עיגולים מדוייקים- ככה הסופגניות יראו כמו בני-דודים של המטוגנים!
- הניחו לתפיחה של 20 דק' בלבד
- הכניסו לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 8-10 דק'!!!
- הוציאו את הסופגניות והניחו להם להתקרר מעט- הזריקו ריבה ביתית/סירופ מייפל/ריבת חלב וכד'...
חג- חנוכה מאיר משפחתי ושמח במיוחד!
עשיתם ואפיתם? נשמח לשמוע....
מגניב!!!! רצה עכשיו לנסות, לא מחכה לחג...
השבמחקתודה איזה אלופה:)
תמר ראישי
איזה כיף, באמת מתכון ששיחרר אותי מעמדת הטיגון הבלתי נגמרת
השבמחקושיחרר את כולנו מכאבי בטן חגיגיים,
תהני-אבל חכי לחג:)
אסתר
תודה- יעיל, משחרר ואולי נעבור את
השבמחקהחג בלי כאבי בטן
עידית