יום שישי, 13 בספטמבר 2013

צום קל? טיפים לצום מועיל בריא וקל-כתבה שלנו במעריב היום:

צום ארוך וחם?- הכינו עצמכם לצום קל ונעים:
 
התחילו להרוות את הגוף בהדרגתיות
רגע לפני שהצום נכנס יש כמה שבילים להיכנס אל הצום עם גוף בריא חזק,
ומלא כח כדי לעבור גם צום ארוך וחם כצפוי לנו- בדרך קלה ונעימה יותר,
את ההכנה לצום נתחיל כבר מהיום-
1.הגוף שלנו עשוי ברובו מנוזלים- ולכן את השקיית הגוף נתחיל כבר היום- בשתיית מים נקיים, 7-8 כוסות מים ימלאו את המצברים, ירוו את הגוף ויחזיקו לטווח ארוך.
2. גם ההזנה נעשית בצורה הדרגתית- כך שתחזיק לאורך זמן- במקום ארוחה אחת כבדה רגע לפני הצום התחילו היום באכילה מודעת- נישנושים בריאים כל שעה- שעתיים, בהתאם למזונות המומלצים בהמשך.

3. ברפואה הטבעית  המזונות המומלצים לפני צום יהיו מזונות מרווים- מלפפון, תפוחים, ירקות ופירות העונה המכילים נוזלים ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף.
הבאים בתור הם המזונות הכבדים מעט יותר- אגוזים, שקדים, תמרים וצימוקים- אלה הכרחיים לגוף במשך כל השנה- ונהדרים לבניית עצמות ורקמות, להחזקת הסידן בגוף ולמנת אינזימים חיים לפני הצום.

4.ההכנה לצום כוללת גם מזונות מהם נתרחק החל מהיום- הדגש וכלל האצבע שלנו - הוא על איכות המזון והמים- ולא על כמויות שמעייפות את הגוף ומוציאות אנרגיה רבה בטיפול ופירוק המזון.
ממה יש להתרחק?  מזונות המגרים את הקיבה כמו מזון מטוגן, מזון מתובל יתר על המידה, סוכרים וקמח לבן הגורמים לתחושת שובע מדומה- מאחר ופירוק מזונות כאלו דורש אנרגיה רבה  אנו חשים שבעים- אך הגוף משקיע אנרגיה רבה בפירוק מזונות מעובדים וחסרי כוחות חיים- ולכן אנו עלולים להגיע לקו ההתחלה כבר כבדים עייפים וחסרי אנרגיה.
5. יש להפחית החל מהיום שתיית קפה/ תה המכיל קופאין/שוקולד עם ריכוז גבוהה של קקאו מוצק- כל אלה ממריצים ויוצרים תלות והתמכרות עדינה, במידה ואתם סובלים במשך הצום מכאבי ראש או מיגרנות- יש לכך 2 סיבות- הראשונה היא התייבשות, והשניה היא תלות והרגל של הגוף לרמת קופאין מסויימת, לכן את תהליך הגמילה מקופאין יש להתחיל כמה ימים לפני הצום.

6. התייבשות- גופנו מוציא נוזלים בדרכים שונות- הזעה לדוגמא יכולה להימנע במידה ונשהה במקומות מוצלים וממוזגים במשך הצום, אין לאמץ את הגוף יתר על המידה- ויש לאפשר לו לנוח ולנוע באופן מאוזן.

7. כמו שנכנסנו לצום שצורה הדרגתית- כך גם נצא ממנו- לאחר הצום יש לשתות ולהרוות את הגוף באופן הדרגתי- ועם מים נקיים, לאחר מכן נאכל פירות וירקות ורק לאחר שעה יש להמשיך עם מזון כבד יותר.

8. אדם נמצא היכן שמחשבותיו מונחות- נסו להימנע מסביבה המפתה לאכילה במשך הצום- הסיחו דעתכם מאזור המטבח , ולעסוק בדברים אחרים.

9. ריח- חוש הריח יכול לעזור ולהקל עלינו רבות במשך הצום- יהודי פרס היו מכינים ממחטות מבושמות במי ורדים ומריחים אותם במשך התפילות הארוכות, המסורת הזו מעוגנת בתורת הארומתרפיה- חוש הריח מקל על תחושת הרעב ומשחרר אנרופינים הנותנים לנו תחושת הקלה מיידית, נסו להכין כמה ממחטות בד או נייר עם 5-6 טיפות שמן אתרי תפוז או הדרים, בזמן השעות הקשות יותר בצום- פשוט הריחו את הממחטות- ותחושו בהקלה מיידית.
10. זכרו שצום נקרא גם "סכין המנתחים של הטבע"- הצום מועיל לרוב, מנקה את הגוף ומאזן את הנפש- הגיעו בגישה טובה לצום.
(* ההנחיות הנ"ל תקפות לאנשים בריאים שאינם סובלים מסכרת/לחץ דם וכד'...)


אסתר לחמן HHP-   הרבליסטית קלינית, מנכלי"ת "ערוגות"- קוסמטיקה אורגנית www.habosem.com

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה